top of page

Sandhamn Open


Härlig tävlingspremiär på havet i samband med Sandhamn Open 2018. I ett litet men meriterat startfält på distanstävlingen startade 25 talet båtar med varierande handikapp från en liten Birdie 24 till lite större 45-50 fotare

Banan låg från start vid Sandhamn kl 20:00 med en mycket lätt kryss ned till Kopparstenarna i 1-3 m/s som vi rundade på tidig morgon. Tyckte vi hängde på bra och rundade som andra båt bara 10 min efter första båt, en väl seglad Dehler 45:a. Tillbaka blev det ett enda långt undanvindsben där vi kunde jobba med gipparna och hitta rätt vinklar i tilltagande vindar där vi loggade 13,8 knop som mest när vi kom upp till Revengegrundet. Allt funkade riktigt bra och snabbt var vi i kapp och förbi och kunde gå i mål som första båt. Som väntat rasade vi nedåt i resultatlistan när den tilltagande vinden höll i sig och vi slutade som 11:e båt.

Dock var vi mycket nöjda, seglade upp till target boat speed enligt polärerna konstant och kunde efter lunch på Värsan, åka hem till Rindö och ta in första ölen innan de sista båtarna kom i mål. Bland annat lilla Birdie 24:an som klämde sig in precis framför oss trots nära 6 timmar i skillnad.


bottom of page